Over Ons

De garagebedrijven van de familie Bosman zijn al bijna 90 jaar een vertrouwd beeld in Gaanderen. Al in 1928 begon Thé Bosman (de grootvader van Roland) met een garagebedrijf (op dat moment gecombineerd met een rijwielzaak) aan de Hoofdstraat. Naast de verkoop en reparatie van auto’s kwam hier vanaf 1930 ook een pompinstallatie bij. In 1939 werd het dealerschap van Fiat bemachtigd.

Waar de rijwielzaak tot begin deze eeuw op dezelfde plek bleef gevestigd, verhuisde de garage in het begin van de jaren vijftig naar een plek verderop in de Hoofdstraat. In de jaren ’60 kwam dit bedrijf tot grote bloei, toen steeds meer mensen zich de aanschaf van een auto konden veroorloven. Rond deze tijd ging het bedrijf ook over naar de tweede generatie.

Tegenwoordig is Autobedrijf Bosman gevestigd aan de Slakweg in Gaanderen. Naast Fiat is het bedrijf later ook dealer geweest van KIA. Buiten de verkoop van nieuwe auto’s is Autobedrijf Bosman voor Gaanderen en omgeving ook de plek om te tanken, of de auto te wassen en/of te laten repareren of onderhouden.